Škoda Enyaq iV er årets mest solgte elbil i 2022

Škoda Enyaq iV er den elbil, der er indregistreret flest af i Danmark i 2022. Škoda er nu det femte største bilmærke i Danmark.

Škoda Enyaq iV har ligget nummer ét det meste af året og kører nu hjem med titlen; Škoda Enyaq iV er årets mest solgte elbil i 2022. I det forgangne år blev der indregistreret 30.830 elbiler fordelt på 55 forskellige modeller. 2.431 af dem var Škoda Enyaq iV. Det er en førsteplads, som glæder Škoda Danmark.

”2022 har i den grad været Škoda Enyaq iV’s år, hvor den er blevet kåret som både årets firmabil og årets familiebil. Titlen som den mest solgte elbil i Danmark er en dejlig afrunding på et fantastisk år for vores elektriske SUV,” siger Thomas Bruun, direktør for Škoda Danmark, og sender en særlig tak til Škoda-forhandlerne.

”Škoda-fabrikken har leveret bilerne, men det er alle vores dygtige forhandlere, som driver salget frem. Uden deres vilje til at omstille forretningen til elbiler var vi aldrig nået så langt i Škodas digitale transformation, som vi er.”

Flere elbiler fra Škoda i år

Škoda Danmarks direktør forventer, at 2023 bliver et mindst lige så godt år for Škodas elbiler, for nu får kunderne endnu flere modeller at vælge imellem. Om en måned får sportsbilen Enyaq Coupé RS iV følgeskab af de almindelige coupé-modeller, når Škoda-forhandlerne har premieredage med Enyaq Coupé iV 60, 80 og 80x. Enyaq Coupé iV 80 har den længste rækkevidde af alle Škodas elbiler. Den kan køre op til 550 km (WLTP) på en fuld opladning.

Til sommer følger Enyaq RS iV, sportsversionen af den nuværende ENYAQ iV, og dermed vil modelprogrammet være komplet.

Femte største bilmærke i Danmark

Rekordsalget af Enyaq iV slår også igennem på Škodas markedsandel i Danmark som helhed. Škoda er nu det femte største bilmærke i Danmark. 8.689 af de 148.295 nyregistrerede personbiler i 2022 havde et Škoda-logo på fronten. Dermed er Škoda rykket hele fem pladser op i forhold til 2021.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk